A Nagyik és Unokák Hagyományőrző Csoport tavaszváró báljáról készült fényképek

Az album megtekinthető a Gyöngyöstarjáni IKSZT facebook oldalán >>>

Költészet napja Gyöngyöstarjánban

Két programmal is ünnepelte a gyöngyöstarjáni közösségi ház a magyar költészet napját, melyet hagyományosan József Attila születésének évfordulóján tartanak. Rendhagyó kezdeményezésként az önkormányzati tulajdonú szolgáltatóház épületére várta az IKSZT a versbarátok üzeneteit, kedvenc idézeteit. A "versfüggőt" a község egyik legforgalmasabb pontján sokan megismerhették, bővíthették. Április 12-én "Volt egy ember." címmel tekinthették meg Jónás Zoltán költészetnapi műsorát a közösségi házban az érdeklődők.

Fotók: Gyöngyöstarján IKSZT facebook


Sikeres szakmai programon vettek részt gyöngyöstarjáni borászok

Helyi borászok és a helyi önkormányzat képviselői látogattak el 2016. április 7-én és 8-án a Balaton-felvidékre.
Gyöngyöstarján Község Önkormányzata a meghívottaknak e program szervezésével köszönte meg azt a
támogatást, mellyel már tíz éve járultak hozzá a Lucázás sikeréhez boraik felajánlásával. Az első nap kettő,
a második nap pedig egy borkóstolón ismerkedhettek meg a résztvevők a Balaton-felvidéki és badacsonyi borokkal, szőlőművelési technológiákkal és ízelítőt kaphattak a borra épülő turisztikai szolgáltatásokból is. A programot a
sümegi vár megtekintése színesítette. A jó hangulatú kiránduláson a részt vevő borászok kiemelték az összefogás
fontosságát annak érdekében, hogy a piacon egységes fellépéssel még nagyobb sikereket érhessenek el.


Az Idősek Bentlakásos Otthonának vendége Gyöngyöstarján

Gyöngyösön az  Idősek Bentlakásos Otthonának vendége május-június hónapokban Gyöngyöstarján.
Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója meghívásának tett eleget a település, melynek célja a bentlakók élményhez juttatása, mindennapjaik könnyebbé tétele, valamint a környező települések megismertetése. Az otthonban gyöngyöstarjáni idősek is élnek, így nagy örömmel tettünk eleget a meghívásnak.

Megnyitó rendezvényen részt vett és köszöntötte a vendégeket Hiesz György Gyöngyös Város polgármestere,
jelen volt Kévés Tamás alpolgármester, Nagy Károly Gyöngyöstarján polgármestere.
A nyitó rendezvényen kiállításon mutatta be Bodó Gézáné Marika a régi falusi életmód eszközeit, népviseleteit.
Kis műsorral kedveskedtek óvodásaink Bódis Adél Bora, Molnár Máté és Szita Jázmin. Két gyönyörű verset szavalt Ludányiné Molnár Borbála a "Nagyi" klub tagja, majd Nagy Károly polgármester úr bemutatta Gyöngyöstarján régi és mai értékeit. A program végén pogácsával és tarjáni borral kedveskedtünk a bentlakóknak.


25 éves az önkormányzatiság

    1990-ben az önkormányzatiság kialakítása a magyar rendszerváltás egyik fő pillére volt. 25 évvel ezelőtt a politikai és társadalmi változással új intézményrendszer, többpárti demokrácia jött létre, és megteremtődött a helyi ügyek intézésének és irányításának lehetősége is. Az 1990. szeptember 30-án megtartott első szabad önkormányzati választásokat méltó módon ünnepelték országszerte.
    Gyöngyöstarjánban 2015. október 22-én Nagy Károly polgármester és Szamosvölgyi Péter nyugdíjas polgármester egy ünnepi visszatekintésre, "közös testületi ülésre" hívta a jelenlegi képviselőket és jegyzőt, valamint a volt képviselőket, jegyzőket. Meghívást kapott Ombódi Judit is, aki 25 éven át vezette a képviselőtestületi ülések jegyzőkönyveit.
    A "testületi ülésen" a meghívottak többsége megjelent, már a gyülekező alatt élénk beszélgetés kezdődött, előjöttek az elmúlt évek emlékei.
    Nagy Károly polgármester és Szamosvölgyi Péter nyugdíjas polgármester köszöntötte a vendégeket. Egy perces néma csenddel emlékeztek Tihanyi Miklósné hivatalvezető helyettesre, Török István képviselő úrra, és Zaja Vilmos alpolgármesterre, majd mindketten felidézték az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit. Nagy Károly polgármester időrendben haladva, név szerint felkérte a képviselőket, pár mondatban idézzék fel a számukra legemlékezetesebb pillanatokat, eseményeket, majd mindenkinek átadta az erre az alkalomra készített emléklapot. Ombódi Juditnak egy nagy csokor virággal köszönte meg kitartó munkáját.
    A Napköziotthonos Óvoda konyhájának dolgozói finom vacsorát készítettek erre az alkalomra, mindenkinek nagyon ízlett. A "testületi ülés" késő este ért véget, a szép emlékek felidézésével erőt gyűjtve a következő 25 évre.

Idősek napja

2015. október 18-án az Idősek napja alkalmából a Művelődési Házban köszöntöttük községünk idős lakóit.
   Polgármester úr ünnepi beszédében köszöntötte a falu legidősebb lakóit, majd a helyi óvodások adták elő kis műsorukat. Az est a Virtus Kamara Táncegyüttes és a Tarjánka néptánccsoport fergeteges előadásával, valamint
a Nagyik és Unokák Énekkar ismert nótáival folytatódott. Ludányiné Molnár Borbála verssel köszöntötte idős társait.
A Gyöngyöstarjáni Pávakör is készült egy dalcsokorral erre a délutánra. Az est zárásaként Kiss Anna nótaénekes gondoskodott a jó hangulatról, a közönséget is megtáncoltatta.
   Reméljük mindenki jól érezte magát, és egy kellemes délutánt szerezhettünk községünk idős lakóinak.

KÓTA-díjas lett a Gyöngyöstarjáni Pávakör
 
  további képek >>>

   2015. október 4-én a KÓTA fennállásának 45. évfordulója alkalmából Budapesten rendezett koncerten került sor a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége KÓTA-díjának átadására.
   A 2004-ben alapított magas rangú szakmai elismerést a KÓTA Elnökségének döntése alapján a kórus- és népzenei élet kiválóságai vehették át.
   A díjazottak között vette át elismerését a Gyöngyöstarjáni Pávakör népzenei együttes kategóriában, a zenekultúrában végzett kimagasló munkássága elismeréséül.
A kitüntetéshez szívből gratulálunk!


Gyöngyöstarjáni video felvételek

A GYTV engedélyével!

 


   Falutakarítás 2008.
Gyöngyöstarján Község Önkormányzata és a Világos Szándékkal Gyöngyöstarjánért Egyesület 2008. április 12-én falutakarítási akciót szervezett. A közös cél érdekében együtt dolgoztak az óvodások, iskolások és a község jószándékú felnőtt lakossága.
Összesen 219 fő csatlakozott hozzánk. Minden résztvevőnek ezúton is köszönjük a segítséget.

 
   Világos Szándékkal Gyöngyöstarjánért Egyesület gyermekpályázatot hirdetett meg a "Tisztább Gyöngyöstarjánért" címmel általános iskoláskorú (6-14) gyermekek számára 2007-ben. A fotópályázaton Kovács Evelin és Kecskés Alida tanulók nyerték el a fődíjat. Gratulálunk nekik!  
   A "Legvirágosabb kert"
mozgalom nyertesei 2007-ban:
I. helyezett: Szabadhegyi utca 39.
II. helyezett: Rákóczi utca 16.
III. helyezett: Széchenyi utca 41.
 
lap tetejére

Minden jog fenntartva. Gyöngyöstarján honlapja. 3036 Gyöngyöstarján, Jókai Mór tér 3.
Telefon: 37/ 372 - 025 • Fax: 37/ 372 - 018 • E-mail: hivatal@gyongyostarjan.hu